A Ceremony of Carols de Benjamin Britten

 

El Cor Èulia, conjuntament amb el Cor Zóngora del Vendrell i l'arpista Esther Piñol, vam preparar l'obra de Benjamin Britten, "A Ceremony of Carols". Els concerts van ser durant el Nadal 2017. Aquest Nadal 2018 també la tornarem a cantar amb l'acompanyament de Medir Bonachi al piano. 

Què voleu saber del nou projecte?

Benjamin Britten

 

Benjamin Britten (1913 - 1976) fou un compositor i pianista britànic. Va començar a compondre des de molt jove, i va iniciar els estudis amb mestres com Frank Bridge, John Ireland i Arthur Benjamin. Des de 1935 fins a 1939 va col·laborar amb el poeta Wystan H. Auden amb el què va escriure música per a drames de ràdio. En les seves composicions hi ha una clara declinació per la veu, i quan el 1937 va conèixer el tenor Peter Pears, la seva veu va aparèixer en molts dels seus treballs. El 1939 va marxar als Estats Units amb Pears amb motiu de la guerra que havia esclatat a Europa. Allí van viure fins al 1942. En tornar cap a Anglaterra va compondre A Ceremony of Carols. L'èxit de l’òpera Peter Grimes, basada en un poema de George Crabbe, va establir al 1945 a Britten com la màxima figura de la música anglesa i compositor internacional d'òperes.
En els seus últims anys es va traslladar amb Pears a Horman, on va escriure Phaedra, Mort a Venècia i Third String Quartet entre altres. La seva salut -especialment el seu cor- es vaanar deteriorant fins que va morir el 4 de desembre de 1976 a Aldeburgh, d'on havia estat nomenat Baró Britten.

By According to information on the photograph, it was originally taken by photographer Hans Wild for High Fidelity magazine (published in the United States). [Public domain], via Wikimedia Commons

A Ceremony of Carols

Com a director d'orquestra va treballar amb la seva pròpia música, però també va dirigir música d'altres compositors, especialment de Mozart, Elgar i Percy Grainger

 

A Ceremony of Carols, Op. 28, és una peça coral de Benjamin Britten per a cor i arpa. Escrita per l’època nadalenca, consisteix d’onze moviments, amb text de “The English Galaxy of Shorter Poems”, editat per Gerald Bullett. Està escrita en anglès antic. Aquesta obra va ser escrita el 1942 quan Britten estava navegant dels Estat Units a Anglaterra.
Originalment, estava concebut com una sèrie de cançons sense relació entre elles, va ser més tard que es van unificar en una sola peça, emmarcant-la amb un moviment d’inici i un de final que es basen en la antifona gregoriana “Hodie Christus natus est”. També un solo d’arpa enmig de l’obra, ajuda a la unificació de les diferents peces. La publicació original del 1942 va ser escrita per a cor de veus iguals o blanques. Tanmateix, el 1943 es va arranjar per a cor mixte.

  • Black Facebook Icon
 

El Cor Èulia de l’associació coral SuiteCor va néixer el 2014, descendent del Cor Juvenil Divisi de Valls que es va formar el 2002. Actualment està format per una quinzena de noies majors de 25 anys amb àmplia experiència dins el món coral i dirigit per la Mireia Besora.
Durant els 3 anys de vida, el cor ha treballat un repertori variat, basat en dos projectes principals: el “Cant a la Mare”, amb obres de diferents estils, però sota el denominador comú de la figura de la mare; i el

“Paisatges de Poetes”, basat en diferents suites de poemes musicats.
El cor també ha organitzat activitats obertes a la ciutat de Valls, com els tallers culturals de l’estiu actiu, on s’han dut a terme cursos de gospel amb el Ramon Escalé, de percussió corporal amb el Sergi Ramis o de ritme i cos amb el Jaume Sala.
Com a concerts destacats de l’últim any, el cor ha estat convidat a cantar a la Setmana Cantant Internacional de Tarragona, al concert-maridatge de música i vi organitzat per la DO Tarragona dins el cicle de concerts enViu, al 8è Congrés de Confraries de Setmana Santa de Catalunya i al concert de Nadal del Reial Monestir de Santes Creus.

Durant aquest 2017, el Cor Èulia també ha participat diferents intercanvis amb cors com el Cor Harmony de Newbury (Anglaterra), el Cor Cal·líope de Reus o el Cor Xera de Tarragona.

 

Medir Bonachi

Nascut a Valls el 1986, comença els seus estudis de música amb 5 anys al seu poble. Als 15 entra a estudiar amb el profesor cubà Cecilio Tieles al Conservatori Professional de Vila-seca. Finalitza els seus estudis superiors de piano a l’ESMUC amb el mestre Adolf Pla, obtenint les màximes qualificacions i un especial reconeixement en el seu projecte “Mompou, un univers sonor”. Posteriorment es trasllada a Itàlia on curs el Diploma Accademico di II livelo al Conservatorio de Mantova amb el reconegut pianista Salvatore Spanò i obté la Menció d’Honor en finalitzar els seus estudis de postgrau, essent guardonat com el millor estudiant de la seva promoció.

Ha rebut els consells de reconguts intèrprets mundials com Christian Zacharias, Elisabeth Leonskaja, Bernd Glemser, Piero Ratalino, Boris Petrushansky, Viktor Derevianko o Michael Uhde. Amplia la seva formació en la música de cambra amb els professors Charles Tunnel, Keneddy Moretti, Allan Branch, Francisco Poyato y Pier Narciso Masi. 

Ha sigut premiat en varies ocasions, obtenint la beca per a estudis superiors del Lions Club de Mantova, el 3r premi en el Concurs Internacional de Piano de Legnago (Verona) o el 3r premi en el Concurs Internaciona de Piano a Piove di Sacco (Venècia). Ha guanyat el 1r premi en la categoria de música de cambra del XIX Concurs l’Arjau de Barcelona junt a la violoncel·lista Marta Mulero, amb qui formen el Duo Miró.
Ha realitzat concerts en auditoris com el Teatro Bibiena de Mantova (Italia), Teatro Auditorium de Oleggio (Italia), Centro di Cultura Helvética (Suissa), Ateneu Barcelonès, la Casa Elizalde, la Pedrera de Barcelona, l’Institut Francès de Barcelona, el Teatre Nacional de Catalunya, Ateneo de Madrid, Teatre Bartrina de Reus, Teatre Tarragona, l’Auditori Pau Casals del Vendrell o el Teatre del Liceu de Barcelona. Com a solista ha realitzat concerts amb l’Orquestra de Vila-seca i ha col·laborat com a pianista en diferents orquestres, com la JONC, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 o el Barcelona Modern Project. És col·laborador habitual de la Banda Municipal de Barcelona i del SCIC.
Ha realitzat gravacions per a TV3 i la Radio Vaticana. Ha participat en diferents projectes discogràfics, com el CD “La música de Ricard Lamote de Grignon i Eduard Toldrà”, el CD “Tri-Four” amb l’Horus Percussion Ensemble o el CD del musical Sang i Fetge de Salvador Brotons, entre d’altres.  

Altres cors també l'han cantat

 

Agenda de concerts

 

Pendents de confirmar.

Contacte

 

Per correu electrònic:

mireia.coreulia@suitecor.cat (Mireia Besora)

info@suitecor.cat (SuiteCor)

  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Vimeo Icon